tiistai 1. marraskuuta 2016

Nosta kansalaiskuntoasi!



Kuntavaalit lähestyvät. Kaikki puolueet ja monet muut yhteisöt kasaavat otsa hiessä ehdokaslistoja. Monella tuntuu olevan ongelma listojen täyttämisessä. Nyt haluan omasta puolestani kannustaa kansalaisia käyttämään oikeuttaan asettua ehdokkaaksi, mikä ei ole mitenkään itsestään selvää.

Kunnan päätöksenteossa on pitkään pyörineet suuret ikäluokat, jotka eivät välttämättä ole edes halunneetkaan luovuttaa paikkaansa. Ja nyt kun monen kohdalla se aika on väistämättä tullut, on kovin vaikea löytää niitä nuorempia.

Kun pääsee uutena valtuustoon, hämmästyy papereissa viliseviä isoja lukuja. Sadat miljoonat ovat sellaisia lukuja, ettei pienen ihmisen arkiymmärryksellä saa niihin mitään kosketusta, kun pienimmätkin luvut ovat suurempia kuin vuosipalkka. Niistä on vaikea olla mitään mieltä, ja siksi sen kokeminen mielekkääksi vaatii paljon perehtymistä. Suurin osa menoista koostuu sosiaali- ja terveysmenoista, joihin ei oikeastaan voi vaikuttaa – varsinkaan jälkikäteen.

Nyt kunnan tehtävä on muuttumassa ennen kokemattomalla tavalla. Itsenäisyytemme juhlavuonna valitaan täysin uudenlainen valtuusto. Nyt kunnan tärkeimmäksi tehtäväksi jää kuntalaisten hyvinvoinnin tukeminen kulttuurin, liikunnan ja koulutuksen kautta. Niissä on vaikuttamisen paikka, ja ne ovat pääosin ihmisen kokoisia kysymyksiä.

Nosta siis kansalaiskuntoasi ja lähde ehdokkaaksi!

1 kommentti:

  1. Kunpa ehdokkaita asettavat puolueet muistaisivatkin tämän: kunnan tehtävien oleellisen muutoksen ja siihen orientoitumisen tähdellisyyden!

    VastaaPoista