lauantai 16. toukokuuta 2015

Matkalla toiseen vaiheeseen

Moniin koulutuksiin on VAKAVA-kokeen lisäksi vielä toinen vaihe, jonka sisältö vaihtelee paljon yksiköstä riippuen. Mielelläni vastaan kysymyksiin koskien valintakokeiden toista vaihetta vuosituhannen alussa. Ja mielelläni yhdessä kanssasi pohdin ja ihmettelen erilaisia ennakkotehtäviä.

4 kommenttia:

  1. Heippa, kiitos ensiksi todella paljon blogistasi! Itse löysin tämän vasta vakava aamuna, mutta auttoi silloinbkin selkiyttämään ajatuksia ja olen varma, että blogisi auttaa monia muitakin!

    Sain kutsun toiseen vaiheeseen Turkuun. Turussa on ilmeisesti sekä matemaattis-luonnontieteellisen ajattelun testi ja toiminnallinen ryhmätehtävä. Ennakkotehtäviä ei ole. Osaisitko sanoa jotain vinkkiä näihin? Mitä voisi olla odotettavissa ja ennen kaikkea mitä harjoitella ennen toista vaihetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mat-lu-koe lienee sekoitus kevennettyä ylioppilaskirjoitusta ja älykkyystestiä.

      Ryhmätehtävä voi olla melkein mitä vain. Ryhmätehtävässä, oli se minkälainen tahansa, tarkoitus on erottua positiivisella osallistumisella. Ja silloin minusta kyse on ehkä koko ryhmän huomioimisesta ja eteenpäin viemisestä.

      Helsingissä on 2000-luvun alussa ollut tapana, että kaikille kokeeseen osallistuneille arvotaan jokin aihe, josta tulee pitää pieni alustus.

      Voiko siihen sitten valmistautua? Ei ja kyllä...
      Valitse kotoasi arkisia esineitä ja mieti, miten voisit niistä pitää noin viiden minuutin alustuksen. Seuraa sanomalehtien kouluaiheisia artikkeleja, ja valmistele niihin pieni kannanotto.

      Poista
    2. Tekemällä noita juttuja valmistautuu siihen prosessiin, jonka kohtaa silloin, kun on valmistautumassa ryhmätilanteeseen. Ryhmässä ei kannata toimia koko aikaisena johtajana, muttei kannata nurkkaankaan vetäytyä... Melko itsestään selvää ehkä mutta jännittäessä perusasiatkin saattavat unohtua.

      Poista
  2. höhpöh, löysin tämän vasta eilen, eli tän vuoden vakavat sun muut on jo ohi (ja paikka lokossa napattu :)) mutta huippua että joku jaksaa tällaista pyörittää! Iso peukku :)

    VastaaPoista